NovuDialog blog

In deze blogs vindt u tips en ontwikkelingen op het gebied van verkoop funnels, online surveys en andere webformulieren.

NovuDialog formulieren gemakkelijk op Drupal websites plaatsen met nieuwe module.

Juni 2022


Drupal is wereldwijd een van de meest populaire content management systemen. Het CMS is onder andere populair omdat het open source is en er tienduizenden modules (plug-ins) voor beschikbaar zijn. Onlangs is hier ook een NovuDialog module bijgekomen.Lees meer

Formulieren verwerken in bedrijfsprocessen met Microsoft Power Automate

Februari 2022


Wilt u gebruikers geavanceerde formulieren bieden en de bedrijfsprocessen optimaliseren? Maak dan nu gebruik van de mogelijkheid om uw NovuDialog formulieren te koppelen aan Microsoft Power Automate. Met behulp van Microsoft Power Automate kunt u geautomatiseerde flows inrichten, waarin NovuDialog formulieren en honderden populaire apps en services kunnen worden verwerkt.

Lees meer

Een webformulier testen, zo doet u dat!

Januari 2022


Webformulieren grondig testen is belangrijk omdat u hiermee voorkomt dat bezoekers gefrustreerd raken of erger nog dat het formulier niet werkt. In deze blog leest u alles over hoe u webformulieren op een efficiënte wijze kan testen en welke formulier onderdelen hierbij zeker meegenomen dienen te worden.Lees meer

Terugblik 2021 - Ons jaar onder de loep!

December 2021


De feestdagen staan voor de deur. Het einde van 2021 nadert. Een mooi moment om terug te blikken op het afgelopen jaar. In 2021 hebben we weer vele mooie dialog oplossingen mogen realiseren en hebben we flinke stappen gezet in de doorontwikkeling van ons NovuDialog platform. Ook zijn er een aantal enthousiaste programmeurs ons team komen versterken.

Lees meer

Met toegankelijke webformulieren laat u niemand in de kou staan!

November 2021


In Nederland heeft ongeveer 1 op de 10 mensen een beperking. Voor deze groep mensen is het invullen van een webformulier vaak een uitdaging. Dit komt vooral doordat veel webformulieren helaas nog niet goed toegankelijk zijn voor iedereen. In deze blog laten wij u zien waar u rekening mee moet houden bij het realiseren van toegankelijke webformulieren.

Lees meer

Verbeter klantervaringen met behulp van digitale formulieren!

Oktober 2021


De verwachtingen van klanten zijn nog nooit zo hoog geweest! Een studie van PwC liet onlangs zien dat één op de drie consumenten, al na slechts één slechte ervaring, niet meer terugkomt bij een merk en dat maar liefst 92% van de consumenten niet meer terugkomt na twee tot drie slechte ervaringen.
Wist u dat u door gebruik te maken van digitale formulieren, klantenervaringen drastisch kunt verbeteren? Lees in deze blog waarom.

Lees meer

Een handige checklist bij het realiseren van aanvraagformulieren voor verzekeringen

September 2021


Aanvraagformulieren en vergelijkingstools, ook wel bekend als sales funnels, worden door veel verzekeraars, intermediairs en volmachtkantoren gebruikt. Het realiseren van goed werkende, gebruiksvriendelijke sales funnels raakt vele onderdelen. Op basis van onze ervaring hebben wij een sales funnel checklist voor organisaties in de verzekeringsbranche ontwikkeld. Bekijk deze checklist, voordat u nieuwe sales funnels gaat ontwikkelen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Lees meer

Verbeter uw webformulieren op basis van uitgebreide analytics!

Augustus 2021


Marketeers kunnen met behulp van analytics tools goed inzicht krijgen in de gebruikersinteracties met hun webformulieren. Op basis van inzichten uit analytics kunnen zij de webformulieren gericht optimaliseren.
Het NovuDialog platform biedt uitgebreide analytics mogelijkheden. Ontdek welke stappen je in het platform doorloopt tijdens het optimaliseren van webformulieren op basis van analytics.

Lees meer

Webformulieren beheren is een vak!

Juli 2021


Bij het kiezen van een webformulieren tool kijkt men eerst of er eenvoudig formulieren mee kunnen worden gebouwd. Maar is het ook een geschikte tool tijdens de beheerfase? Die vraag wordt vaak niet gesteld. Het resultaat: veel frustratie, onnodig hogere beheerkosten en minder gebruiksvriendelijke formulieren.
Webformulier beheer is een veelomvattend vakgebied. Nadat een formulier in productie is, is het belangrijk dat een webformulieren tool je ook in de beheerfase ondersteunt.

Lees meer

Webformulieren bouwen is een vak!

Juni 2021


We zien het regelmatig gebeuren, organisaties die eigen marketing of business medewerkers de opdracht geven om met behulp van een bepaalde tool (uitgebreide) webformulieren te gaan maken. Na een enthousiast begin kost het de medewerkers zeer veel tijd om de webformulieren te bouwen. Vaak is het resultaat ook nog eens van een matige kwaliteit.
Om dit te voorkomen is het belangrijk dat we ons realiseren dat het bouwen van online formulieren een vak apart is. Het raakt vele kennisgebieden en behoeft specialistische kennis.

Lees meer

Creëer in NovuDialog naast formulieren ook eenvoudig gepersonaliseerde pdf’s en mails

Mei 2021


Bij een formulier horen vaak een heel aantal e-mails. Denk aan een opslaan-voor-later e-mail, een bevestigingsmail en een e-mail naar de backoffice. In veel gevallen speelt er een wens om aan de bijlage van deze e-mails een pdf met een samenvatting toe te voegen.
Met het NovuDialog platform kunnen naast formulieren ook gepersonaliseerde e-mails en pdf's op een efficiënte wijze in één en dezelfde omgeving worden gebouwd en beheerd.

Lees meer

10 tips waarmee u voorkomt dat webformulieren niet worden afgerond

April 2021


Webformulieren zijn binnen veel organisaties een laatste en belangrijke stap op weg naar een conversie. Helaas blijkt dat formulieren te vaak vroegtijdig worden verlaten. Het is zonde als gebruikers door een slecht webformulier vlak voor de finish afhaken. Pas de 10 tips uit deze blog toe om uw webformulieren te verbeteren en zo het uitvalpercentage te verlagen.

Lees meer

Onderschat het belang van duidelijke validatiemeldingen in webformulieren niet!

Maart 2021


Door het toevoegen van validators met duidelijke validatiemeldingen aan uw formulieren voorkomt u frustratie of uitval van formuliergebruikers. Met duidelijke validatiemeldingen kunt u, bij een invulfout, namelijk precies vertellen wat moet worden aangepast om uw formulier succesvol te kunnen doorlopen. Helaas worden validators nog niet altijd optimaal ingezet.

Lees meer

Het creëren van chat- en speechbots met NovuDialog!

Februari 2021


Als Novusoft “the dialog specialist” vinden we het belangrijk dat we met NovuDialog actief zijn in nieuwe kanalen als chat- en speechbots. We zijn er dan ook trots op dat we op dit gebied de afgelopen tijd flinke stappen hebben kunnen zetten.

Lees meer

Het efficiënt ontwikkelen van meerdere webformulieren die op elkaar lijken met het NovuDialog platform

Januari 2021


U heeft een webformulier welke u ook graag wilt plaatsen op de websites van partners of dochtermerken. De kans is dan groot dat u per partner kleine verschillen aan het webformulier wilt aanbrengen zoals een afwijkende tekst, een ander logo of een andere bedanktmail. Met het NovuDialog paltform hoeft het wiel niet per (partner) formulier opnieuw uitgevonden te worden.

Lees meer

Een terugblik op het bijzondere jaar 2020 & vooruitkijken naar 2021

December 2020


Het jaar 2020 was een speciaal jaar voor iedereen. Ook wij als Novusoft hebben nog meer kennis gemaakt met (verplicht) op afstand werken. We zijn trots en dankbaar dat wij in het afgelopen bijzondere jaar een heel aantal mooie ontwikkelingen hebben kunnen doormaken.

Lees meer

Zet een papieren formulier om naar een digitale variant en verdien de kosten hiervan in no-time terug!

December 2020


Ondanks dat digitale transformatie vaak hoog op de agenda staat, zijn er binnen veel organisatie nog processen die via papieren formulier verlopen. Dit is een gemiste kans. Door het omzetten van een papieren/pdf formulier naar een digitaal formulier kunnen de kosten van het omzetten vaak zeer snel worden terugverdiend.

Lees meer

Marketeers vragen om online formulieren met een goed werkende prefill optie!

November 2020


Het opsturen van online formulieren, waarin de bekende data reeds is ingevuld (prefill), kan als een krachtig marketing instrument worden ingezet. Echter, binnen veel organisaties is het vullen van online formulieren met data uit bijvoorbeeld het backoffice systeem technisch niet eenvoudig. Het NovuDialog platform biedt uitkomst.

Lees meer

Overheidsorganisaties willen meer grip op webformulieren, NovuDialog biedt uitkomst!

Oktober 2020


Uit een rapport van de Nationale Ombudsman (2019) blijkt dat webformulieren van de overheid veelal niet als gebruikers­vriendelijk worden ervaren en dat overheidsinstanties vaak niet in staat zijn om hun formulieren snel te wijzigen op basis van burger feedback. Het NovuDialog platform biedt hierin uitkomst.

Lees meer

De impact van digitale formulieren op belangrijk marketingdoelstellingen

September 2020


Onderzoeksbureau Motivication International B.V. heeft, in opdracht van Adobe, een onderzoek uitgevoerd naar het belang en het gebruik van digitale formulieren door Nederlandse en Belgische consumenten. Uit het onderzoek blijkt dat slechte e-formulieren van grote negatieve invloed zijn op belangrijke business doelstellingen. Maar wat is nu een slecht formulier en nog belangrijk hoe maak je van een slecht formulier een goed en gebruiksvriendelijk formulier?

Lees meer