Webformulieren beheren is een vak!

formulier, pdf en e-mail in één omgeving bouwen en beheren

Bij het kiezen van een webformulieren tool kijkt men eerst of er eenvoudig formulieren mee kunnen worden gebouwd. Maar is het ook een geschikte tool tijdens de beheerfase? Die vraag wordt vaak niet gesteld. Het resultaat: veel frustratie, onnodig hogere beheerkosten en minder gebruiksvriendelijke formulieren.

Webformulier beheer is een veelomvattend vakgebied. Nadat een formulier in productie is, is het belangrijk dat een webformulieren tool je ook in de beheerfase ondersteunt om de volgende zaken goed te kunnen uitvoeren:

 1. Snel en gemakkelijk wijzigen

  Nieuwe regelgeving, productaanpassingen, gebruikersfeedback, een fout in het formulier of een marketingpromotie? Allemaal voorbeelden van situaties waarin een webformulier gemakkelijk gewijzigd moet kunnen worden.

  Dit soort wijzigingen moeten, nadat ze zijn uitgedacht, vaak snel in productie worden gebracht. Helaas is dit in de planning van een, vaak drukke, IT afdeling niet altijd meer mogelijk waardoor wijzigingen soms enkele weken tot maanden moeten wachten. Met een formulieren tool die iedereen in staat stelt om snel zelf wijzigingen door te voeren, kunnen deze zonder programmeerkennis snel worden verwerkt .
 2. Op basis van analytics optimaliseren

  Het meten, a/b testen en optimaliseren van alle gebruikersinteracties met uw formulieren valt ook onder formulier beheer. Het is belangrijk dat u alle gebruikersinteracties in alle stappen van uw formulieren goed kunt meten. Ook kan het gewenst zijn om hierbij specifieke (prijs) data vast te leggen. Zo ziet u bijvoorbeeld precies waar, wanneer en welke formuliergebruikers uitvallen. Op basis van de resultaten uit analytics, kunt u gericht aan de slag met het optimaliseren van uw formulieren.
 3. Monitoring

  Door middel van webmonitoring houdt u doorlopend toezicht op uw webformulieren. Is een formulier of een service in een formulier niet beschikbaar? Dan wilt u hiervan direct een melding ontvangen. Hierdoor komt u nooit voor verrassingen te staan en kunt u problemen op productie zo snel mogelijk oplossen.
 4. Distribueren

  Heeft u een formulier gebouwd welke u wilt hergebruiken, bijvoorbeeld voor op een partnerwebsite? Er zijn verschillende mogelijkheden! Maak een duplicaat van uw formulier of werk met parameters voor verschillende formulier integraties. Zorg ervoor dat u een formulieren tool kiest waarin u gemakkelijk nieuwe varianten van formulieren kunt aanmaken en waarin u vervolgens goed het overzicht kunt houden over al uw formulier(variant)en.

Formulieren beheren met NovuDialog

Tijdens de ontwikkeling van het NovuDialog platform is veel rekening gehouden met het onderdeel formulier beheer. Zo faciliteert het platform het gemakkelijk no-code wijzigen van formulieren. Ook zijn diepe integratie met analytics tools en monitoring belangrijke functionaliteiten. Hierdoor kunt u snel en gemakkelijk inzicht krijgen in alle gebruikersinteracties met u formulieren, heeft u de pijnpunten direct in beeld en kunt u formulieren snel optimaliseren.

Wilt u een nieuwe variant of een duplicaat van een formulier maken? Met NovuDialog kunt u ook dit eenvoudig regelen. Vervolgens biedt het platform een goed overzicht van al uw formulieren.

NovuDialog demo

Meer weten over hoe het NovuDialog platform efficiënt formulier management ondersteunt of heeft u een specifieke formulieren case waarover u met een van onze experts wilt sparren? Wij plannen graag een demo sessie met u in.

NovuDialog demo