Formulieren verwerken in bedrijfsprocessen met Microsoft Power Automate

Microsoft Power Automate

Wilt u gebruikers geavanceerde formulieren bieden en de bedrijfsprocessen optimaliseren? Maak dan nu gebruik van de mogelijkheid om uw NovuDialog formulieren te koppelen aan Microsoft Power Automate. Met behulp van Microsoft Power Automate kunt u geautomatiseerde flows inrichten, waarin NovuDialog formulieren en honderden populaire apps en services kunnen worden verwerkt.

Het automatiseren van processen is noodzaak

Consumenten hebben vandaag de dag hoge verwachtingen van een online proces. Een consument verwacht na afronding van een formulier bijvoorbeeld direct een reactie in zijn e-mail box te ontvangen. Gebeurt dit niet snel genoeg dan is de kans groot dat de consument afhaakt. Dit betekent dat, om de consument tevreden te kunnen houden, handmatige processen zoveel mogelijk moeten worden geautomatiseerd. Mircrosoft Power Automate kan hiervoor uitkomst bieden!

Flows creƫren in Microsoft Power Automate

Mircrosoft Power Automate is een platform waarin u flows (geautomatiseerde processen) zonder programmeerkennis kunt inrichten. Deze flows bestaan uit 'triggers' en daaropvolgende acties, die vanuit een formulier kunnen worden gestart. Een trigger kan bijvoorbeeld zijn dat een gebruiker een formulier afrondt. Vervolgens laat u een van de vele beschikbare systemen een vervolgactie uitvoeren, zoals bijvoorbeeld:

  • Mircrosoft Outlook: Verstuur automatisch een bevestigingsmail naar de formuliergebruikers.
  • Microsoft Teams: Stuur automatisch een notificatie naar een teamlid na afronding van een formulier.
  • Microsoft Excel online: Voeg na afronding van een formulier automatisch een nieuwe regel aan een Excel sheet toe, met daarin de in het formulier ingevulde data.

Microsoft Power Automate biedt aansluitingen met honderden apps en services. Bekijk de complete lijst hier.

Zelf aan de slag met NovuDialog & Power Automate?

Met NovuDialog maakt u eenvoudig een (geavanceerd) formulier van waaruit u een request, welke alle ingevulde data bevat, naar Microsoft Power Automate kan sturen.
Wij denken graag met u mee bij het verwerken van uw NovuDialog formulieren in Mircrosoft Power Automate flows. Aarzel niet om hiervoor contact op te nemen via onderstaande button!

Contact