Verbeter uw webformulieren op basis van uitgebreide analytics

uitgebreide formulier analytics

Voor marketeers zijn analytics tools een krachtig middel om inzicht te krijgen in de gebruikersinteracties op hun webformulieren. Op basis van deze inzichten uit analytics kunnen zij de webformulieren gericht optimaliseren.
Het NovuDialog platform biedt uitgebreide analytics mogelijkheden. In het platform doorloop je de volgende stappen tijdens het optimaliseren van webformulieren op basis van analytics:

  1. Een analytics meetplan opstellen

    Stel een meetplan op waarin u duidelijk beschrijft wat u op iedere stap van uw formulier wilt meten. U kunt nagenoeg alle interacties met uw formulieren meten. Denk bijvoorbeeld aan het verlaten van het formulier, het klikken op een informatie tooltip of het invullen van een waarde in een formulierveld. Ook kunt u ervoor kiezen om bij bepaalde interacties altijd een door u zelf gekozen data pakketje mee te sturen. Zo zou in een meetplan van een verzekeraar kunnen staan dat als een gebruiker hun offerteformulier verlaat, ze willen kunnen zien welke premie er is getoond en welke dekking er is gekozen.
  2. Analytics events inregelen

    Het NovuDialog platform biedt een configureerbare event dispatcher. Maak hierin zelf analytics events aan, regel in welke gebruikersinteractie het event triggert en welke data er moet worden meegestuurd. Nadat een event is getriggerd kan deze, samen met bijbehorende data, worden verzonden (dispatched) naar een analytics tool naar keuze.
  3. Gebruikersinteracties analiseren in uw favoriete analytics tool

    Een NovuDialog formulier maakt gebruik van de analytics tool die op de website al geïntegreerd is. Analytics events vanuit het formulier worden naar deze tool gestuurd. NovuDialog biedt standaard ondersteuning voor integratie met Google Tag Manager (GTM) en Azure application insights. Data kan vanuit Google Tag Manager naar Google Analytics worden gestuurd om hier uitgebreide analyses te maken.

Gericht webformulieren optimaliseren

Als uit analytics blijkt dat een bepaalde informatie tooltip bijvoorbeeld vaak wordt geraadpleegt, dan zou een logische beslissing kunnen zijn om een stukje tekst met uitleg direct zichtbaar op het formulier toe te voegen. Indien uit analyse blijkt dat veel gebruikers op een bepaalde stap afhaken, kan deze stap verder worden bekeken en hier bijvoorbeeld een opslaan voor later mogelijkheid worden aangeboden.

Het NovuDialog platform bevat een no-code editor. In deze editor kan, zonder tussenkomst van IT, een formulier wijziging eenvoudig worden verwerkt en snel in productie worden gebracht.

Een rondleiding door het NovuDialog platform

Meer weten over analytics of heeft u andere webformulier gerelateerde vragen? In een demo sessie laat een van onze experts u graag meer zien van het NovuDialog platform.

NovuDialog demo