Webformulieren bouwen is een vak!

kennis die nodig is voor het bouwen van een formulier

We zien het regelmatig gebeuren, organisaties die eigen marketing of business medewerkers de opdracht geven om met behulp van een bepaalde tool (uitgebreide) webformulieren te gaan maken. Na een enthousiast begin kost het de medewerkers zeer veel tijd om de webformulieren te bouwen. Door een gebrek aan kennis en beperkte mogelijkheden in de gebruikte formulieren tool is het resultaat vaak ook nog eens van een matige kwaliteit.

Om dit te voorkomen is het belangrijk dat we ons realiseren dat het bouwen van online formulieren een vak apart is. Het raakt vele kennisgebieden en behoeft specialistische kennis op het gebied van bijvoorbeeld de volgende zaken:

  1. Data verzamelen en proces-aansturing

    Het belangrijkste doel van een online formulier is om data te verzamelen en de juiste vervolgprocessen aan te sturen. Wilt u de data opslaan en/of meteen inschieten in een backoffice of ERP systeem? Hoe zorgt u dat bekende data vóóringevuld wordt? En hoe zorgt u dat dit alles veilig gebeurt? Wat gebeurt er als een service niet beschikbaar is? Dit zijn slechts een aantal zaken die spelen op het gebied van data en online formulieren.
  2. Interactie en styling

    Door middel van online formulieren kunt u de klantentevredenheid verhogen en vele bedrijfsprocessen een stuk efficiënter inrichten. Voorwaarde is wel dat uw formulieren gebruiksvriendelijk zijn en zonder frustratie of hulp goed doorlopen kunnen worden. Om dit te realiseren dient u kennis te hebben van best practices op het gebied van UX in online formulieren. Uitdagingen die hierbij ook spelen zijn bijvoorbeeld het kunnen toevoegen van (huis)stijl en het naadloos integreren van webformulieren.
  3. Mail en pdf

    Bij een formulier horen bijna altijd een aantal e-mails. Denk aan een bevestigingsmail, een opslaan-voor-later e-mail en een e-mail naar de backoffice. Ook is het vaak gewenst om een samenvattingsdocument (pdf), met een overzicht van de in het online formulier aangeleverde gegevens, als bijlage aan deze e-mails toe te voegen. Het creëren, inrichten en stylen van deze e-mails en pdf's brengt vele uitdagingen met zich mee.

Formulieren bouwen met NovuDialog

Het NovuDialog platform bevat vele functionaliteiten om goed werkende webformulieren te kunnen realiseren. Zo faciliteert het platform niet alleen het bouwen van webformulieren zelf maar ook van de bijbehorende mails en pdf's. Tevens is er over data afhandeling, styling en efficiëntie nagedacht tijdens de ontwikkeling van het NovuDialog platform.

Ons team van ervaren formulierbouwers werkt graag met u samen om alle uitdagingen rondom het bouwen van webformulieren, te tackelen. We bieden verschillende support opties. Gebruik het NovuDialog om zelf formulieren te maken na een training en lichte ondersteuning of vraag ons team om (delen van) formulieren voor u te bouwen. Doordat u altijd kunt terugvallen op onze ervaren vakmannen bent u verzekerd van goed werkende formulier oplossingen en een efficiënt proces hiernaartoe.

Formulieren beheren

Als formulieren eenmaal in productie zijn, is het belangrijk dat deze gemakkelijk en snel kunnen worden bijgewerkt. Net als het bouwen van formulieren is het beheren van formulieren een vak apart. Houd onze blog goed in de gaten want binnenkort vertellen wij hierover meer.

NovuDialog demo