Creëer in NovuDialog naast formulieren ook eenvoudig gepersonaliseerde pdf’s en mails

formulier, pdf en e-mail in één omgeving bouwen en beheren

Bij een formulier horen vaak een heel aantal e-mails. Denk aan een opslaan-voor-later e-mail, een bevestigingsmail en een e-mail naar de backoffice. In veel gevallen speelt er een wens om aan de bijlage van deze e-mails een pdf met een samenvatting van het formulier toe te voegen.

Met het NovuDialog platform kunnen naast formulieren ook gepersonaliseerde e-mails en pdf's op een efficiënte wijze in één en dezelfde omgeving worden gebouwd en beheerd.

Formulier, mail en pdf in één omgeving bouwen

In NovuDialog kunnen formulier definities bestaan uit een aantal verschillende layout types. Zo wordt het layout type “FunnelStep” gebruikt voor een stap in het formulier, het layout type “Mail” voor een e-mail en het layout type “Pdf” voor een pdf.
Layouts kunnen gemakkelijk worden aangemaakt, waarna ze door middel van het toevoegen van “fields” kunnen worden ingericht. Dit werkt voor ieder type layout op een vergelijkbare wijze.
Ook kunt u gemakkelijk door alle layouts in een formulier definitie zoeken naar bepaalde waardes. Als in onderstaand scherm bijvoorbeeld op "ingangsdatum" wordt gezocht dan zal te zien zijn dat deze waarde in een FunnelStep, in de mail en in de pdf terugkomt.
Deze krachtige functionaliteit stelt u in staat om in één en dezelfde overzichtelijke omgeving zowel het formulier als ook de bijbehorende mails en pdf’s te bouwen en te beheren. U hoeft dus niet voor elk onderdeel een aparte applicatie te gebruiken.

Een juiste en een onjuiste validatiemelding Een formulier definitie bestaande uit verschillende layout types

Dynamiek met afhankelijkheden in mails en pdf's

In NovuDialog kunnen niet alleen in formulieren maar ook in de bijbehorende pdf's en e-mails geavanceerde afhankelijkheden worden toegevoegd. Neem bijvoorbeeld een situatie waarin u bepaalde clausules of onderdelen van een pdf alleen wilt tonen als een gebruiker een bepaalde vraag in het bijbehorende formulier met ja heeft beantwoord. Verwerk dit dan eenvoudig door afhankelijkheden aan de teksten/velden (fields) in uw pdf, die deze onderdelen en clausules bevatten, toe te voegen.

Eenvoudig personaliseren van mails en pdf’s

Met NovuDialog kunt u formulieren bouwen die data gedreven zijn. Dit betekent dat u een datamodel kunt aanmaken en dat ieder formulierveld gekoppeld kan worden aan een veld in dit datamodel. Als een gebruiker in het formulier bijvoorbeeld aangeeft dat hij een man met de achternaam Jansen is, dan kan dit als “Beste meneer Jansen” worden verwerkt in de bijbehorende e-mails en pdf’s.

Uitgebreide stijl mogelijkheden mails en pdf's

Naast standaard stijl templates biedt het NovuDialog platform ook uitgebreide mogelijkheden voor het toevoegen van maatwerk stijl. Laat uw huisstijl en logo terugkomen in de mails en pdf’s. Ook in de header en de footer van de pdf kan eigen stijl worden verwerkt.

NovuDialog demo

Meer weten over hoe u formulieren met bijbehorende mails en pdf’s maakt met het NovuDialog platform of benieuwd naar de andere functionaliteiten die het platform biedt? Wij vertellen u er graag meer over in een demo sessie!

NovuDialog demo