Dymische formulieren door geavanceerde afhankelijkheden

Eenvoudig complexe afhankelijkheden inregelen

Met NovuDialog kunnen gemakkelijk afhankelijkheden worden verwerkt in uw formulieren. Door te werken met afhankelijkheden toont u gebruikers enkel die vragen en teksten die relevant zijn. Hiermee leidt u gebruikers op een overzichtelijke, logische en dus gebruikersvriendelijkere manier door uw formulier. Met NovuDialog kunt u door middel van afhankelijkheden:

  • Formulier velden verbergen of tonen: Afhankelijk van gegeven antwoorden in uw formulieren, wilt u wellicht een aanvullend formulierveld of extra stuk tekst wel of niet tonen. Dit stelt u gemakkelijk in met NovuDialog.
  • Afhankelijkheden met meerdere regels toevoegen: De kans is aanwezig dat u formuliervelden of vragen heeft die afhankelijk zijn van meerdere antwoorden. Zo kan het zijn dat bij het afsluiten van een autoverzekering, de leeftijd van de bestuurder en bepaalde autogegevens de beschikbare dekkingen beïnvloeden. Ook dit soort geavanceerde afhankelijkheden kunnen met NovuDialog relatief eenvoudig worden ingeregeld.
  • Stappen overslaan: Vaak wordt er per formulierstap informatie opgevraagd over een bepaald onderwerp. De kans is groot dat bepaalde onderwerpen, en dus formulierstappen, niet relevant zijn voor bepaalde formuliergebruikers. NovuDialog stelt u daarom ook in staat om door middel van afhankelijkheden in te regelen dat complete formulierstappen enkel worden uitgevraagd als deze relevant zijn.