WUA & NovuDialog

Hoe WUA NovuDialog gebruikt om data-gedreven vragenlijsten te maken zonder te programmeren.

WUA’s uitdaging

WUA voert jaarlijks veel benchmark onderzoeken uit. In deze onderzoeken gebruiken ze vaak een enquête als hulpmiddel om te beoordelen hoe deelnemers websites ervaren. Hiervoor moet WUA snel nieuwe onderzoeken kunnen opzetten en enquêtes kunnen verzorgen die veel deelnemers tegelijkertijd kunnen invullen. Op deze manier houdt WUA het snelle tempo waarin websites veranderen bij en zorgt WUA ervoor dat klanten zich nooit hoeven af te vragen wat gebruikers denken en voelen wanneer ze hun websites gebruiken.

WUA case

Vragenlijsten bouwen met NovuDialog

De medewerkers van WUA gebruiken de tools van het NovuDialog platform om online vragenlijsten te maken zonder te programmeren. In het platform creëren ze in een mum van tijd nieuwe online vragenlijsten, met dynamische afhankelijkheden, die er op elk apparaat goed uitzien.

Een van de grote voordelen van het gebruik van het NovuDialog platform voor WUA is dat ze data-gedreven online vragenlijsten kunnen maken. Het platform stelt hen in staat om een ​​gestandaardiseerd datamodel op te zetten en elke vraag te koppelen aan een veld uit dit datamodel. Door deze unieke wijze van het verwerken van een datamodel in NovuDialog wordt het verwerken van verzamelde data heel eenvoudig.

"NovuDialog houdt al onze gebruikers tevreden. De teams die de vragenlijsten en rapporten maken, de panels die de respondenten leveren en de respondenten zelf. Het platform ondersteunt het hele proces. NovuDialog is gemakkelijk te gebruiken. Daarnaast is het nog steeds mogelijk om de geavanceerde uitzonderingen te maken als je ze nodig hebt. "

WUA medewerker
Steffan Hartzema
Manager Data & Development bij WUA

Data verzamelen

Elk van WUA's onderzoeken heeft veel deelnemers. Dit betekent dat de NovuDialog applicatie zonder problemen veel vragenlijsten tegelijkertijd moet kunnen verwerken. De NovuDialog applicatie is gebouwd met het oog op schaalbaarheid. Het is dus nooit een probleem om honderden gelijktijdige gebruikers, die duizenden vragen tegelijkertijd beantwoorden, te bedienen. Performance is een van de belangrijkste kenmerken van het NovuDialog-platform.

Data analyseren

Vanuit NovuDialog wordt de verzamelde data beschikbaar via een datafeed. WUA gebruikt deze data om hun hoogwaardige rapporten te maken die hen absoluut de beste in hun vak maken. Met het NovuDialog datamodel kan het proces van het maken van rapporten door WUA grotendeels automatisch worden gedaan. Dit proces zorgt dat een onderzoeker enkel moet beslissen hoe de resultaten worden gevisualiseerd.

Belangrijkste voordelen van het gebruik van het NovuDialog platform voor WUA

  • WUA is in staat om snel nieuwe dynamische, data-gedreven online vragenlijsten te maken zonder te programmeren.
  • De vragenlijsten van WUA kunnen veel gelijktijdige gebruikers aan zonder tegen problemen aan te lopen.
  • Door het NovuDialog datamodel kunnen rapporten, vrijwel automatisch, worden gegenereerd.

Over WUA

WUA is een in Amsterdam gevestigde organisatie die wereldwijd marktleider is in benchmarking van digitale klantervaring. Het WUA benchmark voor verkoop en service biedt hun klanten een gedetailleerde weergave van hoe consumenten hun website ervaren ten opzichte van de websites van hun concurrenten.
WUA logo
Ga naar WUA’s website