Vrije Universiteit & NovuDialog

Hoe studenten van de Vrije Universiteit Amsterdam met NovuDialog vragenlijsten geholpen worden bij hun studiekeuze.

Een nieuwe studiekeuzecheck vragenlijst

In het aanmeldproces van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) is een studiekeuzecheck opgenomen. Met behulp van deze studiekeuzecheck kunnen studenten bepalen of ze de juiste studie hebben gekozen. De check bestaat onder andere uit een verplichte vragenlijst. Deze vragenlijst is met NovuDialog in een compleet nieuw jasje gestoken.

De vragenlijst bouwen met NovuDialog

Voor de VU is een NovuDialog maatwerk project opgezet. In dit maatwerk project is de VU huisstijl toegevoegd aan standaard NovuDialog vragenlijst componenten. Ook is er een koppeling tot stand gebracht met systemen van de VU. Dit stelt de VU in staat om de studiekeuzecheck data zelf te verwerken en te analyseren in hun eigen systemen. Het resultaat? Een gebruiksvriendelijke vragenlijst die naadloos is geïntegreerd in het aanmeldproces op de website van de VU.

VU studiekeuzecheck vragenlijst Een deel van de nieuwe studiekeuzecheck vragenlijst

Voor iedere student een rapport

Na het invullen van de vragenlijst ontvangt de aankomende student de resultaten van de studiekeuzecheck in een individueel rapport. In dit visueel fraaie rapport kan de student direct meer informatie terugvinden over hoe de gekozen studie past. Tevens geeft het rapport inzicht in hoe de student, op bepaalde gebieden, scoort ten opzichte van de gemiddelde VU-student.
Net als de vragenlijst is ook dit rapport met het NovuDialog platform gemaakt. De verzamelde studiekeuzecheck data en rapporten worden direct doorgestuurd naar de relevante VU systemen.

"Met Novusoft als leverancier hebben we een hele goede partner in huis gehaald. We zijn erg tevreden met de uitgebreide mogelijkheden van het NovuDialog platform en ook met hun expertise op dit gebied van formulieren en vragenlijsten. De samenwerking bij de implementatie was prettig en professioneel. "

VU medewerker
Elroy Huijsman
Procesmanager bij de Vrije Universiteit Amsterdam

Medewerkers VU zelf aan de knoppen

De VU heeft eigen onderzoekers die precies weten hoe een goede studiekeuzecheck vragenlijst eruit ziet. Binnen myNovuDialog kunnen zij gemakkelijk vragen en teksten aanpassen of toevoegen in zowel de studiekeuzecheck vragenlijst als in het rapport. Zo zitten de medewerkers met verstand van de inhoud direct zelf aan de knoppen en is voor een wijziging niet altijd meer een programmeur nodig.

Belangrijke voordelen van NovuDialog voor de VU

  • Een gebruiksvriendelijke vragenlijst en rapport in VU huisstijl, naadloos ge├»ntegreerd in het aanmeldproces op vu.nl.
  • VU medewerkers kunnen met myNovuDialog zelf de vragen en teksten in de vragenlijst en het rapport aanpassen.
  • Ook op piekmomenten, als er veel studenten tegelijkertijd de vragenlijst invullen, blijft deze goed werken.

Over de studiekeuzecheck

Vanuit de Overheid is geregeld dat iedere student, die zich in Nederland aanmeldt voor een opleiding aan een universiteit of hogeschool, het recht heeft op een studiekeuzecheck. Deze check kan, naast het invullen van een vragenlijst, ook bestaan uit een activiteit, zoals proefstuderen of een gesprek met iemand van de opleiding.
Case VU
Naar informatie pagina op vu.nl