Het efficiënt ontwikkelen van meerdere webformulieren die op elkaar lijken met het NovuDialog platform

transformatie van een papieren naar een digitaal formulier

U heeft een webformulier welke u ook graag wilt plaatsen op de websites van partners of dochtermerken. De kans is dan groot dat u per partner kleine verschillen aan het webformulier wilt aanbrengen zoals een afwijkende tekst, een ander logo of een andere bedanktmail. Met het NovuDialog paltform hoeft het wiel niet per (partner) formulier opnieuw uitgevonden te worden.

De basis eenmalig ontwikkelen

In het NovuDialog platform maakt ieder formulier gebruik van basis functionaliteiten. Deze basis bevat bijvoorbeeld het gewenste datamodel, koppelingen die tot stand zijn gebracht met een backoffice systeem of postcode service, bepaalde logica en calculaties.
In het platform wordt deze basis eenmalig opgezet waarna deze hergebruikt kan worden voor meerdere formulieren of varianten van formulieren. Deze manier van formulieren ontwikkelen draagt bij aan een hoge efficiëntie en kwaliteit.

Verwerk verschillen in een resource file

In het NovuDialog platform kunt u gebruik maken van een resource file. Hierin geeft u voor formulieronderdelen die moeten afwijken, per integratie, aan welke informatie er getoond moet worden in het formulier. Stel u wilt een logo toevoegen aan het formulier die voor de verschillende partners afwijkt, dan voegt u voor de verschillende partners in de resource file hun logo toe en verwijst hiernaar in het formulier.

Deze manier van formulieren ontwikkelen brengt een aantal voordelen met zich mee:

  • Verlaging van de foutgevoeligheid: Omdat u niet voor alle partners een compleet nieuw formulier hoeft te maken, hoeft er minder getest te worden en verlaagt u dus de kans op fouten.
  • Efficiëntie in ontwikkeling en beheer: Een nieuw onderdeel van het formulier of een wijziging in het formulier hoeft maar één keer te worden toegevoegd, waarna het zichtbaar wordt in alle partnerformulieren. Dit zal flinke tijdwinst opleveren.
  • Betere optimalisatie: Wijzigingen op basis van bijvoorbeeld gebruikersfeedback of analytics kunnen in één keer worden toegevoegd aan alle partnerformulieren. Zo houdt u de kwaliteit van al uw formulieren hoog.

Dupliceren van formulieren kan ook

Verschillen uw (partner) formulieren toch te veel van elkaar op het gebied van vraagstelling, interactie en/of design? Dan kunt u in het NovuDialog platform er ook voor kiezen om voor iedere partner een duplicaat van het formulier te maken. Ieder duplicaat formulier maakt gebruik van dezelfde basis, die nog steeds maar eenmalig ontwikkeld hoeft te worden. Vervolgens heeft u de vrijheid om de inrichting van het formulier per integratie spcifiek en afzonderlijk verder te ontwikkelen en te beheren.

Het NovuDialog platform biedt de oplossing!

Wilt u ook meerdere formulieren centraal ontwikkelen en beheren voor bijvoorbeeld (white-label) partners, dochtermerken of voor meerdere webpagina’s? Wij vertellen u graag meer over hoe ons NovuDialog platform u kan helpen met een succesvolle implementatie.

Neem contact op